Igor Kolaković (©FIVB)
Igor Kolaković (©FIVB)

Kolaković: Atanasijević se vraća za Beograd, mora na određena ispitivanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 20:56

Selektor Srbije izneo utiske posle poraza od Amerike

Samo set izvukla je Srbija protiv Amerike. Odbojkaši su odlično otvorili meč u Roterdamu, ali od drugog seta je protivnik postavio stvari na terenu onako kako je želeo. Pobedu je na kraju odnela ekipa koja je i bila favorit na papiru.

Kolaković je posle utakmice izneo utiske za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Izabrane vesti

"Mislim da je ovo najjači protivnik koga smo imali do sada. Pokazao je svoj kvalitet - naročito na servisu i u odbrani. Jednostavno, ne poklanja nijedan poen. Mi smo u prvom setu odigrali sjajno, a kasnije kao da je ponestalo snage, što nije bez razloga. Ponovo u ekipi ima igrača koji su bolesni... Ali, to nije opravdanje. Mislim da je Amerika u ovom trenutku mnogo jača od nas. To je i pokazala do kraja meča", rekao je selektor Kolaković.

Srbija posle ovog duela ima negativan skor 2-3. Ukoliko ponovi izdanje iz prvog seta na naredna tri meča protiv Nemačke, Italije i Holandije - sigurno da ima čemu da se nada.

"Veoma sam zadovoljan nekim delovima igre. Mogli smo mnogo više da uradimo u bloku i na prijemu servisa. Ali, uradili smo neke zadatke na kojima smo insistirali u pripremi - da budemo strpljivi u napadu i da naslanjamo loptu, ako već pucamo da to bude veoma visoko. U tome smo i grešili. Pomešan mi je osećaj - kao i protiv Japana, Slovenije - čini se da smo mogli mnogo više. A igrali smo dobro, tvrdo - to me raduje".

Kolaković je na put u Holandiju poveo tri korektora, ali su danas u sastavu bili samo Luburić i Vučićević.

"Atanasijević se vraća za Beograd, mora na određena ispitivanja, zbog povišene temperature koju ima u kontinuitetu. Bićemo bez njega... Ali, opet smo u dobrom sastavu. Dočekujemo utakmicu sa Nemačkom s velikim nestrpljenjem", podvukao je Kolaković.

Na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije je objavljeno da će Atanasijevića zameniti libero Miloš Krsteski.



tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara